A pszichológiai konzultációk előre egyeztetett időpontban kerülnek megtartásra, minden esetben egy pszichológus jelenlétében. Az első alkalommal egy orientációs beszélgetés történik, ahol feltérképezésre kerül a kliens által hozott és megfogalmazott probléma, ezt követően kerül sor a szerződéskötésre, közös célok megfogalmazására.

Az ülések során elsősorban segítő beszélgetés zajlik, ahol a pszichológus empátiás figyelemmel van jelen, az ülések időnként kiegészülnek relaxációs és viselkedésterápiás elemekkel, továbbá rajzolásos feladatokkal.

A pszichológiai tanácsadás a Szakmai Etika Kódexben foglaltakhoz híven történik, titoktartási kötelezettség mellett.Az első alkalom az ún. orientációs beszélgetés. Ekkor közösen átbeszéljük, milyen problémával és milyen céllal fordul pszichológushoz. Az első alkalmat követően tudok javaslatot tenni a további ülésekre vonatkozóan.
Az ismerkedési, explorációs fázis általában az 1-3. alkalmat jelenti. Ezt  a munkafázis követi (általában ez további kb. 6-8 alkalom problémakörtől függően). A munkafázist követően átbeszéljük, mit sikerült elérni, illetve változtatni; sikerrel lezárhatjuk-e a közös munkát, vagy ismételt ülésekre esetleg továbbirányításra van-e szükség.
Alapvetően egészséges személyiséggel dolgozom együtt, tehát minden olyan esetben, ahol pszichiáter vagy klinikai szakpszichológus kompetenciája szükséges; kérem, hogy forduljon a megfelelő szakemberhez.

A pszichológiai tanácsadás, konzultáció nem minősül orvosi vagy terápiás ellátásnak, illetve nem helyettesítik azt.

Amivel fordulhat hozzám:
- önismeret fejlesztése
- életvezetési nehézségek, elakadások
- családi nehézségek
- párkapcsolati nehézségek
- gyermeknevelési nehézségek
- szülőséggel kapcsolatos témák
- serdülőkonzultáció
- várandós tanácsadás
- stresszkezelés nehézségek
- gyászfeldolgozás

Az online tanácsadás nagyon sok esetekben lehet hasznos.
Segítség lehet továbbá külföldön élő magyarok számára. tovább nagy segítséget jelenthet olyan helyzetekben, ahol valamilyen akadályba ütközik a személyes részvétel. Ilyen lehet pl. ha valaki egészségügyi állapota miatt nem engedheti meg magának az utazást, vagy mozgásában korlátozott, esetleg otthoni munkavégzés, vagy külföldön tartózkodás miatt nehezített az utazás megoldása.
Szerencsés megoldást nyújthat kismamák vagy kisgyermekes anyukák számára is az online tanácsadás igénybevétele, hiszen sokan nem tudnak időt áldozni a személyes megjelenésre kisbabájuk gondozása mellett vagy más egyéb egészségügyi kockázatok megléte miatt.

A gyermekekkel folytatott munka során minden esetben személyes jelenlét szükséges, melyet kiegészít a szülő konzultáció - ez online felületen is történhet igény szerint.

Online elérhető szolgáltatások:
egyéni/felnőtt tanácsadás, szülő konzultáció/nevelési tanácsadás, kismama tanácsadás, autogén tréning (relaxáció).